Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: siema hanibal - gratuluję wypowiedzi |
autor komentarza: kandyd17 |
data dodania: 2007-01-01 19:51:02 |
treść: odnośnie tego :" Myślę ,że następne to będą Chiny-chociaż te żółtki to ponoć angielskiego ni w ząb....ale za to kuchnia -miodzio !!! " . To byłem w tym roku (2006) w chinach i ... szału nie robią wcale. Tzn chińczycy , są w większości głupkowaci [nawet nie starają się cokolwiek zrozumieć z tego co do nich mówsz] i ochydni jeżeli chodzi o zachowanie. Ich kuchnia to wg. mnie jakaś porażka , wszystko tną na małe kawałeczki zasypują czymś ni to ostrym ni to mdłym i zawsze a to zawsze zamiast miłego uczucia w żołądku masz korek . Rajcuje ich jak coś jest dziwne i podane w dziwny sposób. Języki świnek morskich w zalewie , smaczne ? nie! dziwne - tak! więc chińczyk to zje i się cieszy. I uprzedzam wszystkich nadwrażliwych . To jest moja opinia i jak się z nią nie zgadzasz to gratuluję ,ale myślę że nie można budować obrazu innych krajów tylko na zasadzie "Och jak tam było pięknie , no i ja tam byłem." Jeśli ma się jakieś doświadczenie to należy się nim podzielić . Hanibal masz prawo pisać o Indiach to co myślisz. Dla mnie jest to wartościowe gdyż chciałem pojechać tam w najbliższym czasie ale w chinach na targowisku gdzie było masakrycznie tłoczno i brudno pewien znajomy amerykanin powiedział mi tak [spędził w Indiach kilka lat] "To jest nic w porównaniu do indii , tam jest tak non stop i prawie wszędzie". Twoja relacja Hanibal mnie w tym utwierdza. a i jeszcze coś na osłode chinofilom. Wielki Mór jest piękny , warto sobie urządzić kilkunasto-kilometrowy trekking po mniej znanych jego częściach śpiąc na basztach.Jest super i po to tylko warto tam jechać . Odradzam wszezlkie zapchane świątynie ... zarówno te wiszące i wygrzebane w skałach. Polecem wszystkim Mongolię! pozdrawiam Adam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.