Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Jaka wyspa w listopadzie |
autor komentarza: terre40 |
data dodania: 2010-08-22 19:04:35 |
treść: Link do resortu http://www.kohchangprivilege.com/ autobus zatrzymuje się w biurze, przed przeprawą promową( wracałam z długiej wyprawy i jechałam bezpośrednio z Kambodży) tam kupiłam 1 nocleg w centrum , przenocowałam dotarłam po 20.00 więc ciemno i dopiero rano ruszyłam na rekonesans, szukałam naprawdę cichego, spokojnego miejsca i tam tak było, w zasadzie ten basen miałam do wyłącznej dyspozycji, bo jak słusznie napisał kolega to wyspa bardzo popularna wśrod Tajów choć listopad czy grudzień to nie sezon dla nich, wybor spory i generalnie wszędzie zgadzali się na rabat, bo dłuższy pobyt, bo ja sama blabla, są elastyczni, w zasięgu ok 30 minut miałam centrum z rozbudowaną infrastrukturą, sklepy, knajpy, etc.gwarną więc jak chciałam do ludzi to szłam tam(najczęściej i tak ktoś się zatrzymywał i podwoził:) Więc mozesz wyslać zapytanie ale być może masz inne preferencje, więc może warto rozejrzec się na miejscu, ja na wypoczynku zawsze tak robię, w trasie nie grymaszę. Z portu podwiezie Cię songhtew. W tym biurze przed portem też kupiłam bilet powrotny do BKK ( bilet łączony prom+autobus) na Koh San Road, bilet jest tani, więc spokojnie) i komfortowo dojechalam, w trakcie jak zawsze jest przerwa na jedzonko i toaletę. Bliskość do centrum to zaleta bo jest sporo biur i możesz sobie wykupić jakieś lokalne wycieczki, pogoda w sumie gwarantowana, zero deszczu, i chmur, slonecznie i niesamowite zachody słońca, noce rześkie i ja ciepłolubna z klimy nie korzystałam, w tym okresie te bardziej południowe części Tajlandii, typu Phuket, Krabi, Ko Lanta, Ko Phi Phi pogodowo należy liczyc się i z zachmurzeniem i opadami, jest gorąco i parno, zwyczajnie inny klimat, pozdrawiam, miłych wakacji w baśniowej Tajlandii |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.