Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Indie samotnie... styczeń/luty... rady mile widziane |
| autor komentarza: pietkagab |
| data dodania: 2011-01-07 19:59:06 |
| treść: Witam! Zgadzam sie z opinia, ze powinnas uciekac z Delhi jak najszybciej. Ja popelnilem ten blad, zostalem i... zjadl mnie szok kulturowy. Daj sobie kilka dni na odpoczynek, aklimatyzacje i wgryzienie sie w Indie w Rishikeshu - spokojnie, fajna atmosfera, dobre i czyste jedzenie. Polecam noclegi w asramach, ktorych jest tam kilka (zroznicowane cenowo i pod wzgledem standardu). Przygotuj sie tez na chlodek, zabierz koniecznie cieply spiwor i gruby sweter. Jesli chodzi o Varanasi to subiektywnie stwierdzam, ze jest to moje ulubione miejsce na swiecie!!! Spedzilem tam w sumie dobrych kilka tygodni. To miasto to prawdziwe, konserwatywne oblicze Indii. Zawsze nocowalem w Shanti Guest House obok Manakarnika Ghat na starym miescie (powiedz riksharzowi to za kilka rupii Cie zaprowadzi). Tanio i w cene noclegu wliczony rejs lodzia po Gandze o swicie i zachodzie slonca. Warunki skromne, ale zdarza sie tam poznac fajnych ludzi. Pamietaj by o wszystko sie ostro targowac, zawsze wyjdziesz wtedy na swoje. Zorientuj sie w cenach, pytaj o nie bakpakersow albo recepcjonistow w hotelach, a naciagaczy i "przewodnikow" ignoruj. Jesli masz jakies pytania to pisz... acha! polecam Lonely Planet, pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.