Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Motywacje podroznikow |
autor komentarza: Jenny;) |
data dodania: 2007-01-25 10:16:42 |
treść: Zazwyczaj chęć podróżowania wiąże się z chęcią poznania tego co inne, co egzotyczne, co jest przeciwstawne do otoczenia, w którym na co dzień tkwimy. Dla mnie podróże są aspektem poznawczym, najbardziej pragnę obcować z kulturą, która stanowi niejako przeciwieństwo tej, w której żyję. Jest to także ucieczka od szarośći, ale przede wszystkim od wyścigu szczurów i schematów. To jest moja motywacja- izolacja od tego, co powszechne. Chcę lepiej zrozumieć świat, ludzi, obyczaje i właśnie śmiganie po różnych miejscach najdziwniejszymi sposobami, to jest TO! Podróżowanie sprawia, że czuję się osobą wolną :) Najczęściej wybieram się w miejsca plenerowe (miasta są takie przytłaczające...), góry, wody- tam, gdzie natura bije na głowę wytwórczość człowieka, to tam, można poczuć związek z przyrodą i naturalnością... aaah:) pozdrawiam:) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.