Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Kilimandżaro |
autor komentarza: kasiulka08 |
data dodania: 2007-02-07 19:12:53 |
treść: Otóż temperatura w nocy spadła do około - 25 stopni, na szczyt dotarliśmy ok. 8 rano, wiec miałąm wrazenie, ze zrobiło się cieplej i nie było najgorzej. Najzimniej było między 4 a 6. Najlepiej nie wkładać od razu wszystkich ubrań na siebie wychodzac ze schroniska, a zabrac ze soba dodatkowy polar czy sweter w plecak. Widoczność była super, w ogole nie było chmur, przez cały trekking nie mieliśmy ani kropli deszczu. Ja leciałam KLM, moi koledzy Brussels Airlines, które były tańsze, ale oni wylatywali w czerwcu, a ja na początku lipca, kiedy to na moje nieszczęście zaczął sie szczyt sezonu. Mól bilet kosztował 3400PLN, więc o promocji nie ma mowy, chłopcy płacili chyba ok 2800, czy jakoś tak. Generalnie impreza tania nie jest, bo dokładnie w zeszłym roku ceny za pobyt na terenie parków narodowych mocno poszły w górę, więc jak się doda wszystkie koszty.... hmmm...Ale warto. By the way, lipiec to suchy i bardzo dobry miesiąc na treking. Mój kumpel wchodził we wrzesniu i dla porównania : temp. na szczycie : - 30 stopni, widoczność, prawie 0, bo były straszne chmury. Może miał niefarta... Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to śmiało. Chętnie powiem, co wiem : ) Pozdrawiam. A kiedy się wybierasz? |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.