Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Koszty Annapurna |
| autor komentarza: tomek_2010 |
| data dodania: 2011-08-30 11:37:48 |
| tre¶ć: Hej, Byłem tam niecałe 10 lat temu. Wszystkie hoteliki były podobne pod względem standardu. W każdym były na tyle dobre warunki, że nie mieli¶my problemu z zimnem, czy prysznicem. Koszt był przeważnie 25 rupii (a dolar stał jakie¶ 75 rupii). Pamiętam najtańszy nocleg mieli¶my w Lower Pisang pod Anapurn± II, tj. 10 rupii/os. I to był w ogóle najtańszy hotel w moim życiu :) Jako¶ sobie nie przypominam hoteli o większym standardzie i mam nadzieję, że od tej pory takowe nie powstały, bo zepsuło by strasznie klimat. Szczerze też namawiam do nie korzystania z wszelkich jednostek komercyjnych. Ja wtedy przeszedłem ten trekking w takich starych Wojasach na kauczuku, skórzanych zwykłych sandałach i obdartych jeansach. A kurtkę miałem tak± puchow± z targu. Potrzebna mi była ona tylko na 1 dzień - etap z przej¶ciem przez Thorong La; a potem j± sprzedałem w Johmosom za 2 Tuborgi. Poruszali¶my się przy pomocy przewodnika Janusza Kurczaba i nigdy nie zabł±dzili¶my. Jedynie czasem była lekka, ale rozpoznawalna zmiana ¶cieżki. Jedzenie wtedy było coraz droższe w zależno¶ci od wysoko¶ci i odległo¶ci, ale i tak dało się wytrzymać. Najlepsze jedzenie było w dolinie Khali Gadaki. Trekking dookoła Anapapurny, pomimo, że jest oblatany; uważam za jedn± z najwspanialszych rzeczy na ¶wiecie ! Polecam i życzę wspaniałej zabawy ! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.