Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: przewodnik |
autor komentarza: Przemysław Supernak SuperGlob |
data dodania: 2011-09-13 09:55:12 |
treść: Jeśli chcecie trekking w górach - polecam Dolinę Langtang - najbliżej z Katmandu. 10 godzin autobusem, potem 3 dni doliną do wioski Syabru Besi (3800 m), w której możecie zostać ile chcecie i pochodzić w okolicy. Droga z powrotem zajmie wam 2 dni do wylotu doliny i powrót do Katmandu. W Dolinie nie ma żadnych problemów z noclegiem i wyżywieniem - doskonały trekking dla początkujących. Co do przewodnika - w Langtangu nie bedzie wam potrzebny - idziecie jedną drogą tam i z powrotem. Może przydać się tragarz, który poniesie ciężki plecak, kiedy wy będziecie szły z lekkimi plecakami podręcznymi. Tragarza lub przewodnika znajdziecie bez problemu w lokalnych agancjach turystycznych w Katmandu. Nie bierzcie ludzi z ulicy - są niepewni. Najlepszą i tańszą opcją jest poszukanie przewodnika/tragarza przez właściciela hotelu w którym się zatrzymacie. Ja tak zrobiłem - polecam Madhuban Guest House - Katmandu, Chetrapati. Właścicielem jest Lakshman, który pomoże wam we wszystkim. Hotel jest polecany przez Hostelworld.com, ma też swoją stronę internetową. Ja szedłem z tragarzem o imieniu Bishnu - bardzo miły i wesoły człowiek. Mówi po angielsku, o Dolinie Langtang ma przeciętne pojęcie (jeśli chodzi o wiedzę) , ale nie zgubicie się, bo był tam już kilka razy. Ja płaciłem 15 dol za dzień, ale można się postarać i trochę stargować. Jeśli macie jakieś pytania piszcie. Na moim koncie znajdziecie trochę zdjęć z Nepalu i Doliny Langtang. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.