Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: ZANIZANIE ocen w galerii zdjec / usuwanie spamerskich kont
autor komentarza: lamik17
data dodania: 2007-04-09 23:09:38
treść:
1. Nie da się zapezpieczyć przed takim procederem. Bedziecie blokować konto na dane IP? W neostradzie jest dynamiczne. Właczam kompa i mam już inne IP. Eliminowanie konta na podstawie: "Średnia z ocen wystawionych za zdjęci", tez bez sensu. Pare osób z "TOP UŻYTKOWNIKOW" ma srednia ponizej 2. Albo tacy spece, że wszędzie widzą błędy, albo po prostu wredni.
2. Rozumiem, że zabezpieczenie najlepszych kont będzie polegało na tym, że postawimy "5" tym najlepszym i zablokujemy ocenianie. Wtedy im nikt "4" i mniej nie potawi.
3. Z całym szacunkiem dla Admina i zespołu dla Globtrotera - dla serwisu darmowego nie ma zabezpieczeń. Chyba, że wprowadzicie jakieś opłaty. Wtedy liczba userow spadnie, pozostaną tylko Ci, którym zależy (elita). Ale o to nie chodzi.
4. Moim zdaniem wystawienie oceny powinno się wiązać z jednoczesnym wystawieniem komentarza dlaczego taka ilośc punktów a nie inna. Wtedy ewentualnych "jedynkaczy" się wyeliminuje lub będzie łatwo namierzyć. Wiąże to się oczywiście z powiększeniem i to znacznie miejsca na serwerze. Ale jakość wzrośnie i to bardzo.
5. Drogi Adminie masz zastrzeżenia do spamerow (podają adresy stron). Ja sam podpisuje zdjęcia swoją stroną, żeby zabezpieczyć je przed użyciem przez innych. Może warto było by wprowadzić takie unowocześnienie jak stosują inne serwisy do których dodaje się zdjęcia. Podczas "dodawania zdjęcia" umieszczać znak wodny z "nazwą użytkownika". Może trochę to zepsuje urok zdjęć, ale uszanuje prawa autorów. Wiele osób czepia się mnie, że podpisuje swoje zdjęcia. A co mam robić skoro widze je użyte na jakiś innych stronach w "webparkach" i "republikach". Znak wodny to dobry, sprawdzony sposób.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl