Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Etiopia (plan wyjazdu). |
autor komentarza: Smok-1 |
data dodania: 2012-01-20 08:55:12 |
treść: Nie słyszałem za bardzo o kimś kto wynajmował auto na pojedynczy przejazd (generalnie taka przyjemność jest dość droga, bo bierzesz auto z kierowcą), ale to już sam sie zorientujesz na miejscu. Generalnie w górach lepiej mieć buty trekingowe, choć akurat w adidasach tam też dasz radę. Temperatury w górach (listopad 2010) w dzień koło 20-25, w nocy przymrozki do -5, Powyżej 3.500 ja miałem problemy z wysokością - poszukaj mojego posta o chorobie wysokościowej - jest tam sporo rad jak to zwalczyć. Na pchły (przynajmniej nasze) nie działała Mugga. Odnośnie przelotu - po perypetiach transportowych Gonder - Debark - Shire - Aksum leciałem Aksum - Lalibela (niestety świadoma rezygnacja z Danakilu i Tigray) - świetne linie Ethiopian Airlines, bilet kupoiny na dzień nastepny.... |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.