Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Noclegi w Kalkucie i Bombaju? |
autor komentarza: emancypantka |
data dodania: 2012-02-03 19:08:24 |
treść: Indie polecam są wspaniałym krajem z bardzo uśmiechniętymi ludzmi. Jednak, jak większość moich przedmówców wspominała, aby je poznać, trzeba się pobrudzić, pospać na peronach, wdepnąć 100 razy w kupę krowią, pochodzić ze świniami i krowami, zobaczyć szczura wielkości kota i karalucha wielkości myszy ;). Zjeść i pić czaj na ulicy, ale też jak niektórzy mieć biegunkę. Ja Kalkutę wspominam dobrze - choć naprawdę jak ktoś nie przyzwyczajony może doznać szoku - na ulicach narkomani, więcej niż w innych częściach Indii bezdomnych, piesze riksze, mnóstwo chorych. Przyjechałam tam po 6 dniach niejedzenia w Polsce, coś mi się przypałętało (lekarze nie wiedzieli co mi jest), a z wyjazdu nie mogłam zrezygnować. Musiałam pójść do lekarza (co odradzają w Indiach)w Kalkucie, za 7 zł przyjął mnie lekarz - zbadał mnie dokładnie pokręcił głową i przepisał ponad 10 leków. Po jednej dawce od razu poczułam się lepiej. Indie polecam prawdziwym podróżnikom |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.