Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Rady dotyczace wypadu do Wietnamu, Laosu i Kambodzy |
autor komentarza: atagaja |
data dodania: 2012-02-27 21:13:20 |
treść: My (4 osoby, w tym 5 w drodze:) byliśmy w Wietnamie w październiku. Niby miało być po monsunach, a trafilismy na tygodniowy tajfun. Kupcie na miejscu stroje przeciwdeszczowe - bardzo popularne: granatowa kurtka i spodnie-koszt jakies 3$,a bynajmniej bylo sucho. Tak sie nam spodobały, ze przywiezlismy je do Polski. Podobnie jka Wy mielismy miesiąc, ale wybralismy sam Wietnam - kupilismy motory w Hanoi i w droge... przejechalismy ponad 2000 km, z czego od Hoi Ann jechalismy "starą" trasą Ho Chi Minha. Może nie zobaczyliśmy turystycznegego np. Nha Trang, ale rejony dżungli wietnamskiej myślę, że były ciekawsze. Tak naprawdę zależy co chcecie zobaczyć - Wietnam turystyczny, czy ten prawdziwy, lokalny? My postawiliśmy na ten prawdziwy i chyba dlatego nie podobało nam sie np. Hue - typowe polskie większe miasto.. My zaczęliśmy zwiedzać od północy, czyli HaLong Bay było na początku i chyba dlatego delta Mekongu nie zrobiła już na nas tak dużego wrażenia.. Wydaję mi się też, że będąc na meijscu Wasz plan znacznie się zmieni. Będziecie siedzieć tam, gdzie Wam sie spodoba, a uciekać z miejsc, gdzie będzie nudno (choć myślę, że takich miejsc będzie jakiś 1%) Powodzenia w podróży!! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.