Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Jak tanio dolecieć do Papeete bez wizy amerykańskiej |
autor komentarza: fotodrab |
data dodania: 2012-03-13 22:52:59 |
treść: Blazy - mialem okazje byc tylko na paru wyspach, chociaz na poczatku obecnego wieku niemal poltora roku tam mieszkalem na Moorea w Haapiti. Ceny, ktore podajesz, mam wrazenie dotycza samej Tahiti, na ktora raz w tygodniu jezdzilem po zaopatrzenie, bo u mnie bylo juz koszmarnie drogo.Nie wiem jak teraz to wyglada, ale wtedy jedynym sklepem z w miare przyzwoitymi cenami byl "supersam" w poblizu lotniska, no i ewentualnie market (chociaz juz wtedy zwykla kanapka kosztowala tam bez mala 10 dol). Piszesz o campingach. Byc moze cos mi ucieklo, ale nie widzialem zadnych, procz Moorea. Na Tahiti Nui moglem oczywiscie cos przeoczyc, ale na pozostalych wyspach, na ktorych bylem o przeoczenie byloby trudniej, jakkolwiek przy mojej gapowatej naturze wciaz jest too mozliwe :) Ze statkami do poruszania sie miedzy wyspami jest natomiast tak, ze przyplywajac w jakies miejsce masz okazje, albo poswiecic jej pare godzin, na czas przeladunkow, albo bardzo czesto musisz zostac dlugo, a nawet baaaaaardzo dluuuuugo :) Ulatwione zadanie maja ci, ktorzy sa dobrze zaprawieni w zeglarstwie. Stosunkowo latwo dolaczyc wtedy do zalogi jakiegos jachtu. Wyspy rzeczywiscie sa wyjatkowo piekne, tyle ze to piekno na Polinezjii ma nalepke "towar ekskluzywny". Dla kogos , kto chce czegos w miare podobnego, a jest na budzecie - polecam Samoa. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.