Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Punktować jakość czy pasję podróżowania ? |
autor komentarza: MarekU |
data dodania: 2012-03-22 14:50:47 |
treść: Wczoraj przeczytałem podpis pod jednym ze zdjęć w galerii „Globa” o treści,: „Takie naturalne zdjęcia są moim zdaniem najcenniejsze, bo informują o miejscu na globie.” Faktycznie podpis dotyczy zdjęcia w stu procentach z podróży w ciekawe, statystycznie obce dla większości z nas rejony świata. Do wpisu dołączono ocenę 5. W pełni się z tym zgadzam bo bardziej oceniam atrakcyjność przekazu niż jakość, przynajmniej na tym portalu. Do wyżej wymienionej treści dopisałem swój komentarz, że zdjęcia, których treść może zachęcić do wyprawy lub przekazać informację o ciekawych miejscach mają tu najwyższą wartość. W takich przypadkach jakość "techniczna" jest ważna lecz na dalszym planie. Będę się tego trzymał.. to jest "Glob". Dla miłośników profesjonalnej fotografii i oceniania trójpodziału, pikselizacji, przepaleń obrazu i innych tam takich polecam inne portale. Na ten temat wspomniałem już wcześniej na forum w wątku: „UWAGA!!! Zmiana systemu oceniania! TESTY” pisząc: system oceny zdjęć za jakość moim zdaniem na tym portalu powinien zmierzać w kierunku oceny zdjęć pod kątem ich przydatności dla podróżników i ewentualnej zachęty do zorganizowania swojej własnej wyprawy. Komentarze do zdjęć mają sens, niech każdy wypowie się co myśli o pracy autora. Prawdziwą ocenę zdjęć pozostawmy specjalistom ponieważ jak sądzę większość z nas "globtroterów" w tym miejscu chce podzielić się tym co widzieli w czasie swoich wypraw. Opiszcie proszę Wasze postrzeganie oceny zdjęć: oceniać tylko jakość czy wartość podróżniczą ? |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.