Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Moskwa, proszę o pomoc
autor komentarza: lincoln
data dodania: 2012-03-28 16:22:09
treść:
z tego co mi wiadomo raczej załatwienie taniego noclegu w centrum jest niemożliwe. Załatwienie taniego noclegu gdziekolwiek na ternie miasta może być problematyczne. My nocowaliśmy 30km od centrum w Katerina Park Hotel - http://www.katerinahotels.com/ru/moscow/park/main/ Mogę polecić to miejsce, hotel jest 4-gwiazdkowy, co do stawek trzeba sprawdzić, ponieważ ja byłem przez biuro. Przy hotelu jest stacja metra i może dojechać bezpośrednio do centrum w ok. 30-40min, Odnośnie pory w której Panie to planujecie zrobić to odradzałbym. W Rosji panuje klimat kontynentalny, lata w Moskwie są bardzo upalne i gorące. Ja własnie z tego powodu wybrałem połowę sierpnia. Osobiście nie polecałbym wycieczki na własną rękę. Ja skorzystałem z oferty Rainbow Tours "Wielkoruskiem Szlakiem" Impreza skupia się bardzo mocno na Moskwie (5 dni), ale mogłem też zwiedzić Nowogród, Suzdal, Włodzimierz, i Siergijew Possa, na końcu Wilno. Poza tym, podróżowaliśmy autokarem, na postojach wychodziłem na pobliskie wioski, i miałem okazję zobaczyć trochę też ten inny świat. Moskwa jest potężnym miastem, Warszawa przy niej jest na prawdę malutka, dlatego polecam tu wyprawę zorganizowaną, ponieważ na miejscu jest lokalny przewodnik i o wszystkim dokładnie opowiada, oprowadza po wielu miejscach (w końcu 5 dni), są też ciekawostki np. osidela gdzie mieszkają posłowie dumy, czy W. Putin. Jeśli chodzi o wycieczki do innych miast, też są lokalni piloci, podczas jednej wyprawy mieliśmy w autokarze 2 przewodników i jednego pilota:) W Wilnie też jest lokalny przewodnik. Jeśli ktoś chce to można się dużo dowiedzieć, i zobaczyć. Rozmawiałem z koleżanką, która była w Moskwie z grupą znajomych, i nie widziała połowy, lub co najmniej 1/3 tego co ja zobaczyłem. Ale co tam zobaczyć? też warto aby ktoś na coś o tym powiedział. Również zdecydowałem się na tą wycieczkę właśnie dlatego, że chciałem zobaczyć nie tylko stolicę, ale trochę więcej Rosji. W razie jakiś pytań to odpowiem po powrocie z urlopu, 05.04.2012.

Pozdrawiam,
Maciek
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl