Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: SIKKIM - permit |
autor komentarza: Wiesław |
data dodania: 2012-05-03 12:01:40 |
treść: do wjazdu na teren SIKKIMu potrzebny jest permit, ja swój załatwiałem w DARJEELING ( w hotelu zażądano ode mnie zdjęcia ). Należy udać się do miejscowego FOREGIN OFFICE ( przy jednej z głównych ulic, trochę powyżej poczty ) i wypełnić formularz. W razie niejasności sympatyczny gość pomoże. Nastepnie tenże gość opisze formularz i ostempluje. Biuro FOREGIN OFFICE czynne jest codziennie, takze w niedzielę od 10.30 Z tak przygotowanym formularzem należy udać się do DISTRIC MAGISTRATE, który jest trochę oddalony od centrum, tam od reki dostaje się permit ważny 15 dni. Biuro jest czynne od poniedziałku do piątku od godz 11.00 ( bylem tam ok.10.00 i nie czekałem ). W obu biurach nie potrzeba zdjęć i nie ma żadnych opłat. Przy przekraczaniu "granicy" w RANGPO odprawa taka jak na kazdym przejściu tylko trwa dłuzej. Permit jest ostemplowany (oryginał). Przy korzystaniu z usług jakiegokolwiek biura, potrzebne są kopie paszportu i permitu + oczywiście zdjęcia |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.