Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Tani i długi pobyt na filipinach. |
autor komentarza: izaschiza |
data dodania: 2012-06-15 19:27:02 |
treść: Hej! Apropos chłopaków z BDC zachęcam do lektury ich bloga i bezpośredniego kontaktu. Trochę już tu siedzą. Ja jestem od jakiegoś miesiąca, a tak poza tym to jestem w trochę dłuższej podróży po Azji, jak na razie. Ilu "Nas" tu jest? Masz na myśli kogo konkretnie? Spotykam ludzi tu i tam, zaprzyjaźniam się z nimi. Nie wszyscy są lokalsami, bardzo często spotykam ludzi, którzy stąd nie pochodzą, ale osiedlili się w dalekich zakątkach świata. Filipiny nie są dzikie - przynajmniej nie te Filipiny, które ja poznałam. To raczej mała Ameryka. Filipińczycy starają się być bardziej amerykańscy niż Amerykanie. Poza tym są bardzo mili, starają się być pomocni, nie traktują cię jak turystę, naprawdę cieszą się, ze ktoś odwiedza ich kraj. Nie wiem jak jest z pracą. Najlepiej pewnie samemu zorganizować sobie miejsce pracy, ale to tylko takie tam gdybanie. Wynajem na krótki okres poza sezonem: najtaniej dwuosobowy pokój 400 pesos, zwykle 500 pesos - przywoite warunki, czasami nad samym morzem, albo z basenem :D Wynajem na długi okres patrz Ad2 kilka pięter wyżej: "Ad2: Wynajęcie prostego palmowego domku, z lodówką, wiatrakiem (czyli bez klimy), bambusowym umeblowaniem i własną łazienką kosztuje ok. 3000 pessos na miesiąc (oczywiście na spokojnej wysepce, a nie w turystycznym hubie), pewnie można znaleść też coś tańszego." |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.