Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Tani i długi pobyt na filipinach. |
autor komentarza: izaschiza |
data dodania: 2012-06-15 20:07:55 |
treść: Zapomniałam napisać ile wychodzi na miesiąc. Super tanio nie jest - jeśli się ciągle przemieszczasz i nie osiadasz na dłużej. Drożej niż np. w Tajlandii, Laosie, Kambodży, Wietnamie, czy Nepalu, że tak brutalnie wrzucę wszystko pod jedną kreskę. Noclegi to już napisałam - ale teraz jest taniej, bo low season, dlatego często udaje się stargować nawet z 1000 do 500. Najtańsze jedzenie nie wychodzi drogo, ale też nie jest zbyt smaczne. Jedzenie ze średniej półki jest poza moim budżetowym zasięgiem, nie mówiąc już o bardziej wypasionych opcjach. Według mnie Filipiny to nie jest kraj dla backpackersów, zresztą nie spotykam tu za bardzo niskobudżetowych podróżników. Może dlatego, że jest poza sezonem? Na usta ciśnie się jedna odpowiedź: "jeśli nie chcesz pozostać tu na dłużej w jednym miejscu, a podróżować przez dłuższy czas zmieniając miejsce pobytu co kilka dni - w takim przypadku Filipiny są drogie!" Drogie dla backpackersa, drogie w porównaniu z innymi krajami w Azji. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.