Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: !!! WAZNE !!! Ubezpieczenie w podrózy |
| autor komentarza: bynio |
| data dodania: 2012-06-20 12:11:25 |
| treść: Walcz z nimi. Spróbuj przez Rzecznika praw ubezpieczonych. Ja miałem przeprawę z PZU. Najpierw nie chcieli mi uznać szkody, bo nie powiadomiłem centrum alarmowego. Na moją odpowiedź, że z Birmy nie ma możliwości połączyć się ze światem (było to parę lat temu) stwierdzili, że ja powinienem jadąc sprawdzić czy będę mógł ich powiadomić. Odpowiedziałem im, że jak sprzedają polisę na wszystkie kraje świata, to ich obowiązkiem, jako profesjonalistów jest sprawdzić jakie są możliwości powiadomienia albo wyłączyć takie kraje z obowiązywania polisy. Tutaj poddali się, ale za lekarstwa zakupione w Birmie przeliczyli mi kyaty po cenie czarnorynkowej. Odpuściłem, bo nie była to duża kwota, przy większej walczyłbym z nimi dalej. Niestety firmy ubezpieczeniowe to przekręciarze i bez obrazy, mam na to dużo przykładów (proszę nie straszyć mnie sądem). I najważniejsze to czytać wyłączenia od odpowiedzialności. A Axę będę omijał szerokim łukiem. Dzięki za ostrzeżenie. Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.