Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Tani i długi pobyt na filipinach. |
autor komentarza: izaschiza |
data dodania: 2012-06-24 20:24:38 |
treść: Calypso to rzeczywiście bardzo miłe miejsce. Tańszy pokój wygląda nieco zaniedbanie i kosztuje z motorem dokładnie 670 pesoss (w obecnym, niskim sezonie), ale nieco droższy pokój jest baaardzo przyjemny (770 pesoss z motorem) i nie nazwałabym go zaniedbanym. Właścicielem ośrodka jest Niemiec - więc odwołując się do stereotypu - cały resort jest porządnie i rozsądnie prowadzony. Bardzo przypadło mi do gustu zwłaszcza boisko do badmintona, no i całkiem miły basen. Jest też bardzo sympatyczny szczeniaczek - Lumpi :D Do morza rzeczywiście blisko, ale nie ma plaży i wejście do wody raczej nie nastraja do kąpieli, ale mając do dyspozycji motor nie jest to żadnym problemem, bo możesz sobie podjechać, gdzie tylko masz ochotę (moja ulubiona plaża to Amarela, ale dość dużą popularnością również wśród Filipińczyków cieszy się np. Dumalauan). Jedzenie w Calypso jest stosunkowo drogie, ale jeśli miałbyś kuchnię to możesz sam zadbać o wyżywienie. Jednym słowem Calypso jest bardzo ok, ale nie wiem jak tam wygląda sprawa dłuższego pobytu. Jeśli wybierzesz Panglao to najlepiej pogadaj z Kasią, bo ona ma pewnie lepsze rozeznanie co do długoterminowego zakwaterowania i przyjemnych miejsc, w których można się zaszyć. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.