Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: bilety kolejowe z wyprzedzeniem? |
autor komentarza: izaschiza |
data dodania: 2012-07-07 19:32:55 |
treść: Nie taki hard seet straszny jako go malują. Na bilecie masz numer miejsca i jak zobaczą, że jesteś turystą to schodzą z twojego miejsca. Przynajmniej tak było w moim przypadku. Dantejskich scen o jakich słyszałam też nie widziałam, ale to pewnie zależy jak się trafi (zupełnie przyzwoicie było 2 dni temu na trasie Guilin-HuangZhou, ale i tak zamieniliśmy bilety na hard sleeper ze względu na problemy zdrowotne mojego towarzysza podróży). A jeśli chodzi o biura pośrednictwa to tańsze są te chińskie, biorą po 5 Y prowizji od biletu. Rozpoznasz je po charakterystycznym znaczku oznaczającym w mandaryńskim pociąg. Wystarczy przygotować sobie kilka zwrotów lub słówek po chińsku, a najlepiej sprawdzić numer pociągu, cenę, godziny na travelchinaguide.com. Tak przygotowany nie powinieneś mieć też problemu z kupnem biletu na dworcu - wtedy prowizji brak. Czasami może być trudno, ale polecam, bo to niezapomniane doświadczenie. Ja zawsze kupuję bilety na dworcach, a podróżuję hard sleeperem, bo jest komfortowy i w rozsądnej cenie. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.