Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Tanzania Zanzibar prosze o garsc info. |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2012-09-07 09:01:25 |
treść: Ale straszycie. Wydaje mi się, że chyba byliśmy w różnych krajach. Ja w grupie 5 osobowej przejechałem z Moshi do Pangani z przesiadką w Tandze i nawet przez chwilę nie poczułem jakiegokolwiek zagrożenia. Po 3 dniach powrót i znowu nic. Kraj jest bezpieczny. Oczywiście trzeba zachować podstawowe reguły bezpieczeństwa tak, jak na całych świecie, im większe miasto tym bardziej trzeba uważać. W hostelu w Moshi, w którym nocowaliśmy mieszkały 2 młode Niemki i Szwajcarka, które pracowały jako wolontariuszki. Więc nie ma co przesadzać z tym niebezpieczeństwem. Z Arushy masz samolot na Zanzibar jak nie chcesz podróżować autobusem. Wychodzi drożej o 50 USD. Noclego w zależności od miejsca od 20-30 USD, Zanzibar droższy. Na lądzie jedzenie tanie, piwo w knajpie po 5 zł. Uważam, że akurat kraj jest dosyć łatwy do podróżowania. Można dogadać się po angielsku, napisy są w alfabecie łacińskim. Po zmroku nie ma co chodzić w dużych miastach, w Pangani czy Moshi chodziliśmy bez żadnych obaw. W każdym razie za 3 miesiące jadę jeszcze raz ze swoimi znajomymi ponieważ Tanzania bardzo mi się spodobała. Pozdrawiam Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.