Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Podróżowanie - zwiedzanie |
autor komentarza: Ralf |
data dodania: 2007-06-14 21:55:22 |
treść: Tunezja ma opinię turystycznego kombinatu i chyba niewielu ludzi zwiedza ten kraj na własną rękę. W niektórych miejscach gośc z plecakiem czyli ja budził prawie sensację, co było dla mnie dziwne w tak obleganym kraju jak Tunezja. Byłem w Tunezji w lutym, kiedy temperatura jest przyjemna i co ważne mało wczasowiczów. Tylko tydzień ale byłem w tych miejscach: Monastir-Mahdia-Sousse-El Jem-Sfax-Matmata-Kebili-Tozeur-Nefta-Metaloui-wąwóz Selja-Kairouan + tranzyty Ponieważ nie było tłumów wszędzie mi się podobało, chociaż byłem już w innych muzułmańskich krajach. Kraj w sam raz na pierwszy pobyt poza Europą bo to co egzotyczne i europejskie jest podane w dośc równych proporcjach. Kraj jest łatwy dla podróżników z plecakiem ale bardzo przydaje się znajomośc jeśli nie arabskiego to francuskiego. Poza centrami turystycznymi z angielskim może być różnie. Nie wiem ile czasu macie ale na 1-2 tygodnie Tunezja jest OK. Jeśli wybieracie się na dłużej to może pomyślcie o Maroku albo Turcji, które są większe i bardziej zróznicowane. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.