Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Spitsbergen-zima2013 |
autor komentarza: lodzianin |
data dodania: 2012-09-14 16:18:42 |
treść: Witajcie, Od kilku lat chodzi mi po głowie wyprawa na Spitsbergen (naczytalem się o wyprawach Kamińskiego)i chciałbym wreszcie ją zrealizować, tak jak kilka lat temu Kilimandzaro.Wyprawa to za dużo powiedziane, planuje raczej kilkudniowy (ok. tygodnia) wypad aklimatyzacyjny do Longyerben, stamtąd kilka wypadów skuterami na wschodnie wybrzeze, jazda psim zaprzegiem itp. Na razie wyprawa na nartach to dla mnie za duży hardcore, jestem totalnym amatorem, chociaż kto wie.Wyjazd totalnie ekonomiczny, nocleg w namiocie na zamkniętym campingu (nie wiem jak tak miśki), z wc można bedzie skorzystac po sąsiedzku na lotnisku. koszt: samolot Norwegian Warszawa - Tromso ok. 1200, SAS Tromso- Longyerbn ok. 1100, oczywiście w dwie strony w lutym, w marcu juz troche drożej wycieczka skuterem z przewodnikiem ok. 10 godzi na wschodnie wybrzeze w tym (dodatkowe ubranie, jakies jedzenie) ok. 1300 kilka godzin psim zaprzęgiem - ok. 500 jakies jedzenie, gaz- mozna sie zmieścic w 4500 zł , chyba że ktos ma inny pomysł oraz oczywiście doświadczenie i mozemy sami wypozyczyć skuter, bron, gps i inne potrzebne sprawy, oczywiscie szukam kompana (mam 37lat), mozna pisac na pawel30009@wp.pl |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.