Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Birma - poszukiwany towarzysz wyprawy
autor komentarza: moni 13
data dodania: 2012-09-15 02:59:35
treść:
No bez przesady, Bylam w Birmie poprzedniej zimy.Tam jest tak bezpiecznie jak w zadnym innym kraju.Nie musisz miec towarzystwa bo poznajesz je po drodze.Ludzie sa cudni tylko angielski to podstawa.Birmanczycy lepiej mowia niz w thailanczycy.To bardzo ciekawy kraj ale nie podobny do niczego co widziales.Prawie sredniowiecze...oczywiscie Ty zobaczysz tylko to-co pozwola.Koniecznie wybierz sie nad morze na silver beach ngua saung...jak dobrze pamietam? takiej playa to ja nie spotkalam nawet w Thailand.Ja gdybym mogla to bym zamienila Mandalay na Mrauk U....Mandalay jest przereklamowany i tylko nazwa jest ladna.Koniecznie na Mount Popa jesli jednak sie zdecydujesz.... kult pradawnego ducha Birmy- ktorego chcial pochlanac buddyzm ale sie nie udalo...pielgrzymki i ludziska nie z tej ziemii.Lake to cudny teren -daj sobie conajmiej 4-5 dni.Pamietaj ze tam hotele sa drozsze niz w sasiednich krajach bo tylko te moga przyjmowac cudzoziemcow co maja akredytacje.Licz sie z cena 15-25 $ za noc ...to duzo ale nie ma wyjscia.Zarezerwuj co sie da in advance bo ci co nie zrobili to przeplacali sporo .Hoteli jest za malo na taki demand.... w Bagan -no problem ale juz w Mandalay tak... i w Yangoon.Zalatw internetowo rowniez nad morzem gdybys chcial tam zagladnac -polecam .Wyjdzie Ci taniej gdy zarezerwujesz wczesniej prze ichniejsze biuro podrozy.To trudny kraj do podrozowania.Jesli nie chesz wzbogacac hunty to jezdzisz autobusami ktore w niczym nie przypominaja te z innych krajow...ja jechalam takim co nie mial podlogi np? wiekszosc to bardzo mocno klimatyzowane, czapka i kocyk konieczne, miejscowe zygaja cala droge a muzyka ichniejsza gra cala noc... Drogi sa straszne ale da sie przezyc.To magiczny kraj i mam nadzieje ze jeszcze raz po zmianach- go zobacze.Mozna jechac tam gdzie pozwalaj a ja chce tam gdzie nie pozwolili do tej pory.....tanie ale okrutne zarcie i tanie piwo...wszyscy zuja betel, nawet nie mysl o tym -swinstwo!!!
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl