Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Tajlandia -pierwszy samodzielny wyjazd |
autor komentarza: 1.vika |
data dodania: 2013-01-20 16:28:32 |
treść: Witam . Mój pierwszy ,samodzielny wyjazd a już trochę wiosen za mną.To relacje podróżników zaowocowały decyzją o wyjeżdzie a teraz próbuję ogarnąć ogrom spraw dla mnie nowych.Zacznę od pieniędzy, czy w kantorach , bankach pobierana jest prowizja a jak tak, to czy jest info o tym np przy okienku. Kiedy płacić za pokój, hotel, na początku czy przy wymeldowaniu.Co z paszportem, muszę zostawić w recepcji , czy można zostawić xero Czy sejf w pokoju jest bezpiecznym miejscem a może skrytka depozytowa w banku? Czy muszę cały dobytek nosić z sobą? Wi- fi na swoim sprzęcie czy trzeba hasła ? Mapki ,gdzie dostanę, czy płatne. Lecę 12.02 z W-wy ,przez Dubaj, Hongkong-BKK powrót 14.03 z BKK. Chciała by pociągiem nocnym do Surot Thani dalej na Ko Phangan. Potem przez Surot Thani,Krabi - do Ao Ngan, dalej Ko Phi Phi potem Phuket. I stop, dalej nie wiem ,chętnie szybko z Phuket do Ko Lak, interesują mnie bardzo Ko Similan ale nie wiem, czy dam radę. Moja znajomość angielskiego jest skromna , lepiej niemiecki,ale tam chyba bezużyteczny.Mam słownik i dużo wiary że dam radę.Proszę, może wypowiecie się o tym planie, każda rada, wskazówka, pomoc , jest cenna dla mnie .Dziękuję i pozdrawiam. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.