Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Czym fotografować w podróży? |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2013-02-02 15:11:55 |
treść: Fotodrab piszesz kompletnie nie na temat. Zgadzam się, że fotografia powstaje przede wszystkim w głowie.Też wiem jakie są rodzaje fotografii, akurat tak się składa, że sam sprzedaję do nich materiały. Natomiast nie mogę zgodzić się, że zrobienia zdjęcia krajobrazu komórką, aby udokumentować wejście na szczyt jest tym samym, co fota zrobiona lustrzanką ze statywu. Jest to dokumentacja chwili, która z przemyślaną fotografią, o której piszesz ma tyle wspólnego, co film nagrany komórką u cioci na imieninach z filmem fabularnym. Wyraziłem swoje zdanie po tym jak Iguan napisał, że nie widzi różnicy jakości między zdjęciami zrobionymi komórką, a tymi zrobionymi lustrzanką. Jeżeli Ty jesteś podobnego zdania to trudno. Przypominam, że rozmawiamy o fotografii reportażowej i nie jest to reportaż z wykorzystaniem technik specjalistycznych fotografowania i obróbki, bo to zupełnie inna bajka. Rozmawiamy na temat czy komórką mogę zrobić takie samo zdjęcie jak lustrzanką. Obawiam się, że jeżeli odległość planu jest powyżej kilku metrów nawet Ty tego nie potrafisz. Picasso zanim stworzył kubizm potrafił namalować dobre, normalne obrazy, a nie zaczął od kubizmu. Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.