Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Czym fotografować w podróży? |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2013-02-02 17:10:52 |
treść: Fotodrab trudno się z tym nie zgodzić co napisałeś, sam kiedyś nosiłem cały czas ze sobą Olympusa mju II, coś jak dzisiejszą komórkę, ale on miał obiektyw ze światłem 2,8 (zostawiłem sobie na pamiątkę), a nie jakieś ciemne g... , z którego zdjęć trudno wydrukować odbitkę 10x15. Jak niektórzy pokazują mi zrobione komórką zdjęcia na telewizorze 55 cali to aż nie chce się oglądać i zapewniam Cię, że nie jest to zamierzony efekt artystyczny, bo autorzy tych zdjęć nie wiedzą, co to przysłona, ekspozycja itp trudne słownictwo. Każdy robi takie zdjęcia jakie umie, sprzętem jaki posiada i z wrażliwością jaką ma w głowie, ale jak czytam (już to nieraz słyszałem od znajomych), że marną cyfrą bez ustawień manualnych czy komórką zrobi takie samo zdjęcia jak porządnym sprzętem to śmieję się. Oczywiście przy dobrym świetle słonecznym, małej odległości od fotografowanego obiektu, oglądając na małym wyświetlaczu trudno będzie dostrzec różnicę, ale jak nie jest spełniony choć jeden z tych warunków to każdy zobaczy. Cudów nie ma. To tak samo jakby napisać po co zakładać dobre opony do samochodu, przecież na jezdni nie widać różnicy.... do czasu jak nie zacznie padać deszcz. Pozdrawiam Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.