Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: 11 dni w okolicach Pekinu - co polecacie? |
autor komentarza: melodynelson |
data dodania: 2013-02-21 23:51:04 |
treść: Dziękuję bardzo za odpowiedź. Wstępnie już układa nam się rozkład jazdy, chciałabym go z wami skonsultować. Bynio, inspirowałam się troszkę rozkładem, który proponowałeś na 18 dni, ale muszę go zmodyfikować do naszych 11 niestety:( Plan wygląda tak: Pekin : dzień 1-2 Wielki mur: 3 dzień Wutaishan: dzień 4-5 (chcielibyśmy złapać nocny pociąg z pekinu do wutai shan, wiecei może coś o takim połączeniu? wiem, że pociąg jedzie do shahe i potem trzeba się przesiąść. może lepiej jechać autobusem z pekinu? wiecie może gdzie można by sprawdzić rozkłady?) dzień 6: poranny bus do datong, z datong do Yungang caves, wieczorem powrót do datong i nocny pociąg do pingyao dzień 7-8: Pingyao, 8smego dnia nocny pociąg do Xi'an dzień 9-10: Xi'an (warto zostawać w Xi'an na dwa dni? oprócz zwiedzania terakotowej armi praktycznie nic tam nie planujemy, macie może jakieś sugestie?). nocny pociąg do pekinu dzień 11 Pekin (wylot w nocy) Troszkę przeładowany ten plan, ale chciałabym zobaczyć jak najwięcej w te 11 dni, zwiedzanie chin zawsze było moim marzeniem, więc chcę z tej wycieczki wycisnąć ile się da;) Jeśli możecie na poszczególnych przystankach polecić jakieś niedrogie noclegi to też byłabym bardzo bardzo wdzięczna. Pozdrawiam !!! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.