Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Transport w Doha |
autor komentarza: SzczytyAfryki |
data dodania: 2013-02-25 09:34:10 |
treść: Możesz spokojnie wyjść w miasto. Byłem kilka dni temu. Przyleciałem do Dohy o północy. Miałem 9 godzin do wylotu do PL. Wysiadasz z autobusu rozwożącego po terminalach na pierwszym terminalu (Arrivals - nawet jeżeli w rzeczywistości masz transfer i Pan patrząc na kolor Twojej karty mówi co innego). Płacisz Panu/Pani za ladą 100 Katarów (można kartą). I jesteś w mieście. Uwaga na alkohol ze stref. Po wykupieniu wizy, sprawdzają czy się nie wwozi alkoholu I później dopada Cię kilku Panów z taksówek. Tradycyjnie targujesz się. I za kilkanaście/kilkadziesiąt złotych jedziesz na "starówkę" albo "pod wieżowce". Cena oczywiście zalezy od negocjajcji. Z jednego miejsca do drugiego jest około 5 km, więc później da radę na piechotę pochodzić. A później taksą wracasz na lotnisko. I odlatujesz Chodziłem po tym mieście nocą i było (może miałem farta) bardzo bezpiecznie. Benzyna jest tam niesamowicie tania (o połowę tańsza niż butelka wody....), więc taksówki są tanie. Tu masz parę zdjęć z mojej nocnej po Dosze wędrówki: www.gerber.d7.pl |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.