Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Tajlandia-czy jechac W SIERPNIU ? |
| autor komentarza: mrcanberra |
| data dodania: 2013-03-01 23:07:02 |
| treść: Nie zauważyłem, że jeszcze napisałaś ;-) Co do przemieszczania się to np. na południu z Krabi na Phi Phi i dalej na Phuket oraz odwrotnie spokojnie przemieścisz się statkiem i też polecam taką formę podróży, aby poczuć morski klimat. Ogólne nie ma z tym problemu. I tak jak podałem ten link kohlipehotel widać, że wyspy są świetnie ze sobą połączone trasami morskimi, ale czy tak z Krabi czy Phuket bezpośrednio na Koh Lipe da się dostać to tego nie wiem, ale pewnie da jak nie autobusem to łodzią. Także na takie mniejsze odcinki to polecam łódź, ale z Bangkoku na południe to w zasadzie albo samolot albo autobus (no i jeszcze pociąg jest). Jazda autobusem to gdzieś 10-12 godzin, bilet mnie chyba kosztował 70 jak dobrze pamiętam. Autobus bardzo dobry czysty tylko jazda trochę męcząca więc jak planujesz ze stolicy dojechać na południe to musisz sobie przeanalizować, czym będzie Ci lepiej i wygodniej. Wodoloty? Pewnie jakieś są, ale nie jestem w tym zorientowany. Ogólnie z podróżowaniem nie ma problemu jest tam pełno agencji, biur podróży, także nawet jak coś to oni pomogą Ci się zorganizować. Może się wydawać, że będzie wtedy drożej, ale czasami jest nawet taniej poprzez biura kupować bilet niż samemu na dworcu na autobus. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.