Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: program wyprawy |
autor komentarza: Jacky |
data dodania: 2013-04-25 20:03:14 |
treść: Cześć signiorina. Kilka sugestii do planu. Całkiem niezły (podobny zrealizowałem niedawno) Kilka więc sugestii: Zarezerwuj przez net nocleg w Limie po przylocie (bo chyba po 12 godz lotu z Europy nie chcecie spać na lotnisku ani na ławce a spacery nocą po Limie odradzam) i poproś w recepcji o transport z lotniska za uzgodnioną cenę. Człowiek z hotelu będzie czekał na was przed wyjściem Ja tak zrobiłem. W Peru jest wiele firm przewoźniczych trzeba po prostu znaleźć odpowiednią. Odległości są ogromne więc podróżowanie w nocy będzie koniecznością. W-y Ballestas i PN Paracas polecam - super natomiast Uros -cepelia pod turystów. Bez Salar de Uyuni wyjazd do Boliwii jest bez sensu. Słaba infrastruktura złe drogi itp. Do tego dopiero końcem maja opada woda na salarach i można jeździć tam jeepem wczesnie są zalane a jest to moim zdaniem jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi, choć w hotelach solnych w nocy temp.poniżej zera. Bilet na samo Mach nie jest wielkim problemem ale dojazd (jeździ tylko pociąg) Ja zrobiłem tak. Zarezerwowałem przejazd z OIllantaytambo do Aguas Callientes przez net na wyliczony dzień oraz na powrót. W Agusa nocleg bez problemu. Samo MP magiczne. Dojazd do MP ok 10 $ w jedną stronę można iść pieszo 12 km. Arequipa super szczególnie klasztor Santa Catalina i Juanita. Colca z Cruz del Condor niezapomniane. Pozdro. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.