Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Bali-Gili-czy warto jechać na gili??? |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2013-07-15 12:42:40 |
treść: Przede wszystkim spróbuj zarezerwować sobie nocleg w hotelu Manohara pod Borobudurem. Wtedy wstęp do Borobuduru masz za darmo i możesz sobie wchodzić, ile razy chcesz. Można kupić imprezę w Yogjy Bromo i Kawah Ijen z transferem na Bali, będziesz miał porezerwowane noclegi i przejazdy z dowozem na przestań promową. Po dobrym targowania się impreza nie jest wcale droższa niż byś miał to robić sam, a odpada Ci wiele problemów logistycznych. Jak dla mnie Kawah Ijen dużo fajniejszy niż Bromo. Nie jest tak jak pisze jamaj, że Bali to nuda. Pewnie zależy, co kto lubi i czym się interesuje (nuda jak dla mnie to Sentosa w Singapurze poza oceanarium lub leżenie na plaży). W Ubudzie idź na Kecak Dance, warto. Teatr Cieni też jest fajny. Może ja miałem szczęście, ale jak byłem we wrześniu nie było wielkich tłumów nawet w Tanah Lot, a zobaczyć warto. Poza tym obok jest Mengwi. Dalej Gunung Agung, Pura Besakih. Nie będę więc oryginalny w tym, co jest ciekawego. Pływanie z delfinami w hotelu w Lovinie takie sobie. Obejrzałem i zrezygnowałem, stwierdziłem, szkoda kasy. Obejrzałem tylko pokaz. Dzikie delfiny rano w oceanie dużo fajniejsze. Obok Loviny są gorące źródła i największa świątynia buddyjska na wyspie. Możesz pojechać tam wynajętym skuterem. Najnudniej jest w Kucie chyba, że lubisz plaże, surfing i dyskoteki. W Sanurze nie byłem więc nie wypowiadam się. Jak widać jest trochę do zobaczenia na tak maleńkiej wyspie (nie wymieniłem wszystkiego), wszystko zależy kto ma jaką wrażliwość i co kogo interesuje. Zbyszek Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.