Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Wysłanie paczki z Indii do Polski |
autor komentarza: Lafayette |
data dodania: 2013-08-19 14:27:37 |
treść: Właśnie wysłałam paczkę z New Delhi do Polski. Bardzo prosta sprawa - zapakowałam ciuchy (bo to ich głównie chciałam się pozbyć z plecaka, żeby zrobić miejsce na kolejne indyjskie łaszki) w pudełko, które dostałam w sklepie spożywczym za free. Owinęłam taśmą klejącą i poszłam na pocztę. Okazało się jednak, że jest "zbyt prosto" otworzyć taka paczkę. Musiałam ją zaszyć w specjalny worek z materiału. Na poczcie jest specjalny pan od wykonywania i pakowania w takie worki - 150rupii za ta przyjemność. Za paczkę 6 kg zapłaciłam 1887 rupii - poszła przesyłką lotniczą, bo z jakiś niewytłumaczalnych powodów nie mogłam jej nadać na statek (żeby było taniej). Ale nie narzekam - 2 tygodnie max i paczuszka dojdzie do mnie do domu, czyli jak już wrócę z indyjskich wojaży będę się mogła cieszyć nowymi szalikami, ponczami etc, które kupiłam w Ladakh :D |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.