Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Maroko - wrażenia po powrocie |
autor komentarza: colcolcol |
data dodania: 2007-08-24 19:12:57 |
treść: Trudno dyskutować na temat wrażeń bo to rzecz indywidualna ale na temat faktów tak :)Ad.1 Niestety nie spotkałem autostopowiczów, nie widziałem ich również na drogach. przecież tam w Maroko wszyscy ( oprócz taxówkarzy he he ) podrózuja na łapanego znaczy machaja ręką i zatrzymuja co sie da aby chociaz troche podjechac Całe pónocne Maroko usiane jest ludzmi sa wszędzie w krzakach, na polach , pod skałami cięzko nawet za potrzeba miejsce znależć wolne od miejscowego czy kolega jechał tylko pociagiem ? nie wysiadał >? 29 EURO na osobę za co ? i kiedy ? ja tez czytałem takie texty a na miejscu zapłaciłem 110 euro !!!!! w te i w efte ( ceuta-algeciras) wodolot auto 4 osoby w czerwcu 2007 !!! oszukują cudzoziemców. prubuja żyć kolega chyba biedy tam nie widział stąd to wrażenie i moze nie słyszał , że targowanie to ich życie - nie targujesz: znaczy frajer Oczywiście nagminnie oszukują podczas wydawania reszty, naciągają obcojęzycznych- w zyciu !!!!!!!!!! miałem wielokorotnie sytuacje , że nie chcieli napiwku !!!!!!!!!!!!!!! bo cena wstępu do volubilis np jest 10 drh razy 4 dawało 40 dawałem 60 a on ( kasjer) uparcie oddawał nie chciał !!!!! umówiona cena za pilnowanie auta czy przewodnika była święta !! nikt nie chciał wiecej i po uzgodnieniu zero ! problemów Widać my z rodziną widzielismy troche inne Maroko albo mielismy szczęście i nna sprawa , że wszedzie poruszalismy sie w czwórke ja ( facet ) i 3 nie brzydkie panie ( 17+18 +41 he he) nigdzie przejawów agresji a " naciagania " nie mylić z z formą handlu, który kompletnie odbiega od supermarketowskiego ale nie targowanie moze byc dla nich : dziwne, zastanawiające,przejawem frajerstwa, przejawem hamstwa , hecią obrazy właśnie w takiej kolejnosci Cciałbym tam jeszcze kiedys wrócić.. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.