Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Maroko - wrażenia po powrocie |
autor komentarza: Astrain |
data dodania: 2007-09-04 20:23:46 |
treść: Cześć Oczywiście chętnie podam namiary na noclegi w jakich przebywaliśmy. Odwiedziliśmy w kolejności: - Rabat, tu spaliśmy w Hotelu "Alsace" 9. Impasse Guessous; tel. 72-26-11 - czysty, tani (ok.90 MAD za dwójkę) generalnie w Rabacie widzieliśmy sporo podobnych hoteli o podobnym standardzie i rozpiętości cenowej. - Fez - tutaj mieliśmy chyba pecha bo ciężko było trafić coś fajnego. Ostatecznie zatrzymaliśmy się w hotelu "Royal"; 36 rue de Soudan; tel 055-62-46-56; cena 150MAD - pokój duży z łazienką, na tej samej ulicy podobny hotel. Poznany Algierczyk mieszkał w hotelu w okolicach bramy Bab Bu Dżelud - chwalił że tani i czysty, dojazd taksówką z dworca za około 6-10 MAD - Essaouira - dużo hoteli :) spaliśmy w kilku ale nie zabrałem stamtąd żadnego adresu :( ale to małe miasto i jeśli tam pojedziesz znajdziesz bez problemu już za główną bramą po prawej stronie nad rzeźnikiem :D mało urokliwe z zewnątrz ale pokój z łazienką za 120 MAD - Marrakesz - mnóstwo hoteli w okolicy pl. Jemaa el Fna przy ulicy Riad Zitoune. My "wyselekcjonowaliśmy" hotel Oualmes - byliśmy zadowoleni; 120 MAD; uliczka Derb Sidi Bouloukat 71; tel. 024-42-91-92. Generalnie kiedy ja pytałem przed wyjazdem o hotele wszyscy mówili żebym się nie martwił bo to żaden problem i to jest raczej prawda (tylko w Fez mieliśmy mały problem). Dla nas uciążliwe było szukanie z plecakami na plecach, dlatego staraliśmy się najpierw je gdzieś zostawić a później szukać, ewentualnie na jeden dzień wziąć pierwszy lepszy hotel a na drugi dzień bez plecaków szukać kolejnego. Jeśli będę mógł jeszcze jakoś pomóc napisz. Pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.