Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Podróz na wulkan Bromo i Ijen |
autor komentarza: pavep |
data dodania: 2014-01-23 15:49:41 |
treść: Witam, W maju wybieram się (2 pary) do Indonezji, oczywiście wyjazd na własną rękę. Podczas moich podróży unikam jak ognia zorganizowanych wycieczek. Dlatego zadaję ważne pytanie, Czy przejazd na Bromo i Ijen zorganizować sobie na własną rękę czy wykupić jedną z wycieczek tak popularnych na tej trasie. Na Bromo wybrałbym, się spacerkiem, Wiem że na Ijen i tak będę musiał się udać z wycieczką jeepami ale chciałbym dopiero ją wykupić z Banyuwangi. Słyszałem o tanich nocnych autobusach na trasie Yogyakarty - Probolinggo w cenie 50 000 - 70 000 rupii. Dojazd zielonym busem do Cemoro Lawang, spacer pod Bromo, nocleg rano wschód słońca z tarasu widokowego przejazd do Probolinggo, autobus do Banyuwangi, i tam nocleg, na drugi dzień rano jeepami do Ijen. Według was lepiej z biurem czy na własną rękę. Na angielsko-jezycznych forach typy lonelyplanet i tripadvisory naczytałem się samych złych opinii na temat turystycznych agencji organizujących owe wycieczki Z góry dziękuję za wszelakie odpowiedzi Pozdrawiam Paweł |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.