Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Kraje a kontynenty |
autor komentarza: tomeksz1969 |
data dodania: 2014-01-30 11:45:57 |
treść: Moja uwaga dotyczy co prawda nazewnictwa samych krajów (a nie w połączeniu z kontynentami), ale ze względu na podobieństwo problemu zdecydowałem się umieścić ją tutaj... Nie za bardzo wiem dlaczego przy opisie zdjęć oprócz Wielkiej Brytanii do wyboru są:, Anglia, Walia, Szkocja - które są do Wielkiej Brytanii należą. Nie ma natomiast Irlandii Północnej, która jej częścią nie jest. Wchodzi w skład „Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej” ale nie samej Wielkiej Brytanii! Jest „Irlandia”, ale jak dobrze rozumiem odnosi się nie do wyspy ale do kraju leżącego w południowej części wyspy… Pozdrawiam Tomek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.