Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Podrozowanie z psem |
autor komentarza: manni |
data dodania: 2014-02-06 22:13:43 |
treść: Witam. Psy są różne i różniste, małe i duże młode i stare, zdrowe i schorowane i o różnym temperamencie. Każdy odpowiedzialny właściciel psa wie najlepiej czy można go zabrać w podróż czy zostawić u rodziny. Sam mam goldena redrivera i dwukrotnie zabrałem go do Chorwacji na rejs jachtem. Podróż samochodem pies zniósł wyśmienicie. Bagaże wzięliśmy do boksu dachowego a bagażnik w kombi cały był tylko dla psa. Życie na pokładzie bardzo mu się spodobało, jedynym i najpoważniejszym problemem były reakcje ludzi na lądzie. Dwukrotnie wezwano do nas policję bowiem pies nie miał kagańca, o smyczy już nie wspomnę. Bardzo trudno o jakiś kawałek plaży dla psów ale nawet tam przyszła do nas rozhisteryzowana mamuśka z pretensjami, że pies wchodzi do wody a tam przecież kąpie się jej dziecko. Na pewno zarazi się jakimś syfem od psa. Argumenty, że to plaza dla psów jakoś do niej nie trafiały. Naturalnie nie przejmowałbym się pojedynczym przypadkiem głupoty ale ogólnie atmosfera w Chorwacji była psom bardzo nieprzyjazna. W te wakacji myślimy o Norwegii, piesze wycieczki po górach. Myśl o zabraniu psa w takie miejsce wydaje się być naturalna. I tu znowu rozterki. Norwegowie bardzo boją się przywleczenia przez obce zwierzęta wścieklizny do Norwegii i przepisy sanitarne są zaostrzone. Jeśli w górach mój pies ma chodzić na smyczy i w kagańcu to wolę go zostawić w domu. Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie? |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.