Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Birma kwiecień '14 |
autor komentarza: cokeman |
data dodania: 2014-02-08 20:25:35 |
treść: Cześć, pod koniec marca lecę do Birmy na miesiąc, byłbym wdzięczny za ewentualną korektę wstępnego planu, który stworzyłem. Niestety mimo dość długiego pobytu nie będę miał możliwości zobaczenia Mrauk-U, nad czym ubolewam, ale bilety na samolot z Yangoon do Sittwe są dość drogie. Chyba, że ktoś wie jak się tam dostać autobusem czy innym, tańszym środkiem transportu ;) Taki wstepny plan: 31.03 rano Yangoon 1.04: Przejazd Yangoon --> Inle Lake 2-6.04 Inle Lake 7.04 przejazd do Mandalay 8-10.04 Mandalay i okolice 11.04 przejazd Mandalay --> Hsipaw 12-15.04 Hsipaw, trekking po górach 16.04 przejazd Hsipaw---> Mandalay (przyjazd 17.04) 17.04 wieczorem: przejazd Mandalay--> Bagan (18.04 rano) 18-21.04 Bagan 22.04 przejazd Bagan ----> Yangoon 23.04 Yangoon 24.04 wypad 1-2dniowy Yangoon-Bago-Kyuikto-Yangoon 26.04 rano lot do Bangkoku I jeszcze takie organizacyjne pytanie: Czy dużym ryzykiem jest pojechać w miejsce bez zarezerwowanego noclegu licząc na nocleg u birmańskiej rodziny ? Ktoś tak robił ? Pytam z tego względu, że o ile w Yangoon czy Mandalay ma to niewielkie znaczenie, bo hosteli jest duzo, to na prowincji mnóstwo hosteli jest porezerwowanych już teraz. Chciałem wygospodarować 2-3 dni na plaże w Chaungtha (mimo, że nie jestem z gatunku plażowiczów), ale wszystko już porezerwowane... Będę wdzięczny za wszelkie rady, przede wszystkim osób znających i podróżujących po Birmie. Dzięki ! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.