Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: co warto zobaczyć ? |
autor komentarza: aq5 |
data dodania: 2014-02-22 16:20:46 |
treść: Większość ze wskazanych w załączniku na www ambasady AZ w Warszawie jako - powiedzmy - pośredników w uzyskaniu e-wizy AZ (od lipca ub. roku inna opcja jest wykluczona,tzn. nie można np. uzyskać wizy składając osobiście dokumenty w ambasadzie)żada rezerwacji hoteli np. w Baku za pośrednictwem biura podróży.Niektóre z tych biur wykluczają z góry możliwość nabycia opcji wyłącznie pośrednika w załatwieniu wizy.Jaka jest praktyka nie wiem,dlatego szukam info o tym jak to realnie jest.Jak sama zapewne wiesz ceny hoteli w Baku sa lekko crazy (jak Paryż,Londyn itp.;),nie ma tam w ogóle tzw. tanich hoteli a w każdym razie te biura takich tańszych opcji nie oferują (wiadomo,chodzi o napędzenie klientów hotelom droższym plus zysk z pośrednictwa;booking.com żadnych opłat nie pobiera).E-wiza jest realatywnie tania (20USD),ale ciekawe,ile kosztuje w rzeczywistości np. 3 dni w Baku (w zasadzie mnie tylko to interesuje)jeżeli doliczyć koszt tych nowych wymagań.Ponadto niektóre z tych biur żądają potwierdzenia rezerwacji biletu lotniczego,a ja np. zamierzam tam przybyć droga ladowa autobusem z Iranu,zatem nie wiem,jak oni to rozwiązują.Wiele pytań zatem,życze owocnych starań o wizę AZ,mam nadzieję,że odezwiesz się z dobrymi wieściami W. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.