Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Pytanko o plan podróży |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2014-06-10 10:45:26 |
treść: 17 dni trochę mało czasu, aby zrobić zachodnią Jawę, Bali i Lombok. Przejazd z Dżakarty do Yojgy zajmie Wam cały dzień. Można Borobudur i Prambanan zrobić w jeden dzień, ale to trochę wyścig z czasem. Pod Borobudurem jest hotel Manohara, nie jest tani, ale za to wejście do Borobuduru masz bezpłatne i wchodzisz tyle razy, ile chcesz. Więc raczej 2 dni musisz na to poświęcić. Poza tym trochę czasu zajmie znalezienie w miarę taniej wycieczki Bromo plus Kawah Ijen. Taka impra zajmuje 2,5 dnia z transferem na prom na Bali. Wygląda na to że po 6 dniach jesteś na Bali. Samolot powrotny nie odlatuje z Denpasaru, lotnisko jest w pobliżu Kuty pomimo, że w rozkładach jest napisane Denpasar. Przez 10 dni na Bali jest co robić (skoro wylatujecie 28.08 z Bali), a przejazd na Gili i z powrotem to 2 dni. Więc moim zdaniem albo oglądanie Bali albo wypoczynek na Gili. Bilet lepiej kup od razu (najmądrzej przez internet), a nie czekaj do ostatniej chwili ponieważ nie ma większej kuchy niż dowiedzenie się, że nie zdążysz na samolot do Europy. Na pewno bilet masz kupiony w najtańszej taryfie i nie możesz przełożyć następnego lotu, jak znam życie. ja miałem 19 dni i zrobiłem tylko zachodnią Jawę i Bali. Na Gili nie starczyło czasu. Pojeździjcie sobie "bemo" wyspie (to takie miejscowe busiki). Miny lokalsów, bezcenne. Pozdrawiam Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.