Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Pytanko o plan podróży
autor komentarza: bynio
data dodania: 2014-08-01 19:02:40
treść:
To chyba pechowy jesteś, mnie pomagali bezinteresownie. Kiedy nie mogliśmy złapać bemo (pewnie staliśmy w złym miejscu) potrafił zatrzymać się ojciec na skuterze z dwójką dzieci i zapytać jak nam pomóc. Zatrzymał nam autobus, wytłumaczył kierowcy, gdzie ma nas wysadzić i jeszcze powiedział, ile mamy zapłacić, czyli tyle ile miejscowi. Nie było to jedyne tego typu doświadczenie. Nie było nigdy problemu z zostaweiniem i przypięciem skutera przy lokalu albo w jakimś innym miejscu. Tarasy ryżowe widziałem i w Chinach i w Wietnamie, ale te na Bali były najpiękniejsze, przynajmniej we wrześniu. Co do porównania, to byłem we wszystkich krajach , które opisujesz, dodatkowo w Chinach, Wietnamie i Nepalu i nie wiem, gdzie można zobaczyć fajniejszy taniec niż kecak lub teatr cieni. zależy co kogo interesuje. Najnudniejszy z tych wszystkich miejsc jest Singapur, ot tak maksimum na 2 dni (byłem tam 2 razy, niestety). Co do miejscowych to Balijczyków stawiałbym na równi z Birmą lub Nepalem, na pewno nie są tak interesowni jak Tajowie, Wietnamczycy czy Malezyjczycy. Na Sumatrze i Siberucie będę we wrześniu w tym roku więc sobie popatrzę i ocenię, przejadę sięnie rowerem, ale skuterem . Moim zdaniem, ludzie którzy piszą na takich forach jak globtroter czy travelbit NA PEWNO nie jeżdżą po to, aby oglądać tylko plaże (poza nielicznymi wyjątkami). Dla takich ludzi to raczej jest forum wakacje.pl. Mnie osobiście na wyjeździe zależy, aby poznać miejscowe życie, przyrodę, kulturę i zabytki, nie muszę już nic nikomu udowadniać, a te rzeczy na Bali są nie do przecenienia, jak na taką małą wyspę, której kulturze parę osób poświęciło osobne książki. Oczywiście wszystko to rzecz gustu i własnych doświadczeń, ale od razu pisać, że lipa to chyba przesada.
Pozdrawiam
Zbyszek.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl