Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: wróciłem z PERU i CHILE
autor komentarza: ramzandu
data dodania: 2014-08-04 19:48:34
treść:
raczej bezpiecznie, w miejscach turystycznych jest sporo ludzi wiec raczej nie czuć zadnego zagrożenia, (chociaz wszyscy ostrzegaja przed kieszonkowcami) a w miejscach odludnych i raczej sporadycznie odwiedzanych przez wycieczki np. Cabanaconde mieszkancy byli nastawieni przyjaznie, co do wiekszych miast nie zapuszczalismy sie na przedmiescia po zmroku, chociaz w Limie odbylsimy nocna wycieczke i to takze po portowych owianych zla slawa dzielnicach i nic nadzwyczajnego nas nie spotkaklo ( ale mielismy ze soba przyjaciela, rodowitego peruwiaczyka;) ) a przed wylotem warto zasiegnac języka w swoim banku ja po pierwszej wyplacie $$$ z bankomatu w peru dostalem sms ze moja karta zostala zablokowana ( PKO BP) nastepnego dnia po telefonicznych konsultacjach odblokowali karte tlumaczac ze to nadzwyczajne ze ostatnia transakcja byla w Polsce a tu nagle tydzien po w Peru i dlatego zablkowali i musza teraz spytac kierownika haha smiechu warte czy moja odblokowac( tak jakby nie mozna bylo podróżowac za granice ;/) i to samo zdarzylo sie mojej kolezance wiec nie jest to jakis sporadyczny incydent, teraz przed kazdym wyjazdem bede musial chyba informowac swoj bank,,,,albo trzeba go zmienic. co do cen zywnosci to tak ogólnie jest taniej niż w Polsce a zakupy najlepiej robić na miejscowych bazarach tzw. merkado
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl