Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Plan podróży - prośba o radę |
autor komentarza: pavep |
data dodania: 2014-08-06 10:42:35 |
treść: Witaj, Z tego co wiem w tym okresie rozpoczyna się monsum w Indonezji, ale każda z wysp ma zróżnicowany klimat, więc i w tym terminie możesz trafić na dobra pogodę. 18 dni to trochę mało na dwa kraje. Proponowałbym się skupić na jednym. Z tego względu że w Malezji byłem jedynie w Kuala Lumpur, opiszę moją trasę po Indonezji. Kuala Lumpur jest głównym portem AirAsia, więc bez problemu znajdziesz tanie loty do Indonezji. Poniżej przedstawiam moją trasę: Trasa: KRK -> WAW-> Kuala Lumpur -> wyspa Java (Yoygkarta, Prambanan, Borobudur, Wulkan Bromo, Wulkan Ijen) -> Wyspa Bali (Lovina, Ubud, Pangdbai) - >Wyspa Gili Trawangan->Wyspa Gili Meno-> Wyspa Lombok -> Kuala Lumpur ->WAW ->KRK Podróż zajęła mi około 23 dni, całkowity koszt z biletami lotniczymi wyniósł mnie około 4000 zł/ osobę Więcej szczegółów znajdziesz na http://pavep.geoblog.pl/podroz/22048/indonezja-2014 Podczas moich niecałych 3 tygodni mogłem dosłownie dotknąć Indonezję, must to see w Indonezji to przede wszystkich łatwo dostępne wulkany BROMO o IJEN, Bali jest ładne ale omijaj turystyczne miejscowości, odwiedź przede wszystkim kulturową stolicą Bali - UBUD, Na GILI ISLAND możesz odpocząć wylegując się na plaży i nurkując z żółwiami, polecam resort Mawar Bungalow, z dala od dyskotek, bungalow w dobrej cenie około 10 USD/noc |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.