Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Unikanie opłat za wstępy |
autor komentarza: jamaj |
data dodania: 2014-09-06 14:49:18 |
treść: witam ale i tak nie da się ukryć że w Birmie opłaty tak zwane klimatyczne są skandalicznie wysokie a do tego idiotyczne przepisy w tych miejscach jak np w Bagan nie można wypożyczyć skutera bo podobno niebezpiecznie 50 km dalej już można i wcale nie jest niebezpiecznie wtf. Jak chcesz uniknąć opłaty w Bagan spróbuj dostać się tam za dnia mi się udało z Mandalay korzystałem z przewoźnika o nazwie ok. Osobiście nie uważam że to jest fair żeby zdzierać ile się da z turystów po za tym nie każdy wjeżdżający to turysta (ale jesteś biały więc płać) a 15$ to naprawdę złodziejstwo dlaczego nie zrobią jakiejś przyzwoitej ceny np 2$ za którą wszyscy by zapłacili z uśmiechem na twarzy. Podobna sytuacja na Inle 15$ a żeby zobaczyć jezioro musisz zapieprzać w upał rowerem albo kolejne 15$ za łódkę która podobno jedzie na wschód słońca jakoś o 6-7 rano gdzie już jest dawno po wschodzie przynajmniej dla mnie kolejne podbijanie cen niedostępnością miejsca które sami wykreowali. Dlaczego więc nie starać się ich wyrolować skoro oni jawnie robią to kilka razy dziennie bez żadnych skrupułów pieniądze i tak idą na skorumpowany rząd a nie na lokalne potrzeby tak czy inaczej popieram taką postawę przynajmniej w tym wypadku co innego np w Kambodży gdzie również były pobierane jakieś opłaty klimatyczne ale były to jakieś symboliczne kwoty a nie jawne złodziejstwo. pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.