Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Moskwa - Bajkał - Mongolia - Chiny |
autor komentarza: landscaper |
data dodania: 2007-11-11 20:53:22 |
treść: Witajcie, Wybieram się na wyprawę do Rosji, Mongolii i Chin. [b]Termin:[/b] - lato 2008 (lipiec lub/i sierpień lub/i wrzesień) - około 6-8 tygodni (do ustalenia) [b]Kim jesteśmy:[/b] - Wojtek i Asia - studiujemy w Krakowie - latem 2008 będziemy między 4 a 5 rokiem, najwyższy czas, żeby po latach "wybierania się" w końcu ruszyć na Wschód - dotychczas podróżowaliśmy po Europie (Turcja, Rumunia, Bułgaria, Serbia, Ukraina, wyprawy rowerowe do Wenecji, Chorwacji, itp.) - aktywnie korzystamy z noclegów przez CouchSurfing.com [b]Dokąd?[/b] Wstępny plan to: - Polska -> Mińsk -> Moskwa -> - -> kolej transsyberyjska -> Irkuck -> - -> kilka dni nad Bajkałem -> Ułan Bator -> - -> kilkanaście dni podróżowania po Mongolii, wynajętym samochodem z kierowcą, m.in. pustynia Gobi -> - -> Chiny (na pewno Pekin, Chiński Mur, chciałbym też pojechać nad morze) [b]Powrót[/b] Są 2 warianty: 1. Ponownie kolej transsyberyjska (wtedy zwiedzamy tylko północne Chiny) 2. Samolotem z Hongkongu lub np. Szanghaju (tam gdzie znajdziemy tanie bilety) do Europy - wtedy zwiedzamy dodatkowo zachodnie Chiny, byc morze jakieś bliższe zapoznanie się z rzeką Jangcy [b]Szukamy towarzyszy[/b] Chcemy pojechać w grupie 4-6 osób. Porządana jest jakaś znajomość rosyjskiego. :) Część noclegów (Moskwa, Irkuck, Pekin, duże miasta) chcę załatwić poprzez CouchSurfing.com . W 2007 roku skorzystałem z tego ok 20 razy, m.in. w Turcji, Bułgari, Serbii, Rumunii, na Ukrainie... Wszystko zależy od ilości osób, dla 2-3 da się znaleźć nocleg, dla 6-8 już nie :) Czy bylibyście zainteresowani podobnym planem? Proszę o Prywatną Wiadomość. Pozdrowienia Wojtek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.