Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Jaki plecak ? |
autor komentarza: hewolf |
data dodania: 2014-12-10 14:16:46 |
treść: Trochę nas skasowali, ale mieli przewagę na Cat Ba, bo apteki tam nie mogliśmy znaleźć, a mój stan po zatruciu na stateczku nazwałbym trudnym do zniesienia, lekarka albo osoba podająca się za przedstawiciela służby zdrowia ;) nie była w stanie podłączyć kroplówki taki byłem odwodniony, szkoda gadać..Na lądzie kosztowałoby to grosze i poradziłbym sobie bez wzywania lek. Ale trudno w końcu po coś się kupuje ubezp, pomyślałem. Ostatecznie ubezp nie zwróciło tych kosztów, bo pani "lek" nie miała pieczątki, a kwit wystawił hotel. Krótkofalówki awaryjnie przydały się raz kiedy się zgubiliśmy na targu, po odłączeniu od grupy, a nie wiedzilśmy skąd odjeżdza autobus. Poza tym kiedy spalismy w osobnych pokojach w hotelach służyły do komunikacji pomiędzy podgrupami :) Nie bez sensu "mapy na roaming" tylko Ajfon korzysta z sieci GSM podczas zbierania danych GPS i niektóre programy wymagają kontaktu z siecią, bez ściagania MB map, stąd trzeba specjalnie odblokować sobie przed wyjazdem (np. tak było w T-Mobile). Wodę kupowaliśmy w sklepach, tylko taką zabezpieczoną folią na korku. Co do ciuchów to każdy ma swoje preferencje. Niestety ciuchy nie schły w tej wilgotności wcale i poradziliśmy sobie robiąc konstrukcję z gumki na pranie w pobliżu wentylatora modułu zewn klimy,który była akurat na otwartej części korytarza. Generalnie można tam pojechać tak jak stoisz i też sobie poradzimy ;) Wietnam jest super przygotowany na turystów z plecakami, polecam jako pierwszą taką dalszą wycieczkę, chwalę sobie do dziś. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.