Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Belgrad z lotniska |
autor komentarza: aq5 |
data dodania: 2014-12-11 17:12:12 |
treść: Byłem w Belgradzie w tym roku w czasie świat wielkanocnych, ale samochodem z noclegiem po drodze w Gyoer (Węgry),nie samolotem,łącznie 5 dni.Nie chcę Ci źle doradzać,ale przesiadka 6 godzni to bardzo krótki czas na zwiedzanie miasta takiego jak Belgrad.Jak w zasadzie w każdej stolicy lotnisko (Nikola Tesla Airport) nie znajduje się zbyt blisko centrum,kursują z tego co wiem autobusy,metra Belgrad nie posiada...Jeżeli chcesz "liznąć" miasto i zjeść coś serbskiego,wypić trochę swietnej serbskiej rakiji oszczędzając na jak zawsze drogich barach lotniskowych i dodatkowo pójść się Terazije i główną ulicą miasta (blisko centrum dzielnica rządowa z pozostawionymi na pamiątkę bombardowań NATO w 1999 ruinami ministerstw) to te powiedzmy 4 godziny Ci wystarczą,reszta dojazd,warto mieć jakiś zapas na droge powrotną,samoloty na ogół nie czekaja na spóźnionych...;)))Polecam Serbię,niezasłużenie nie cieszy się ona u nas taka popularnością jak inne bałkańskie okolice,ale niewiele zobaczysz przez tak krótki czas |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.