Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Kilka uwag dla wyjeżdżających - Madagaskar tanio |
autor komentarza: jarek1 |
data dodania: 2014-12-27 21:08:47 |
treść: Być może, że inni mają odmienne doświadczenia co do wymiany pieniędzy. Przedstawiam tu wyłącznie moje doświadczenia. Jeśli chodzi o przemieszczanie się to może być dokładnie tak samo! Mnie osobiście nigdy nie zdarzyło się, aby brus spóźnił się wiecej niż godzinę, a rozmowy z Malgaszami w trakcie oczekiwania i jazdy nimi pozwoliły dowiedziec się wiele więcej o ludziach i ciekawych miejscach. Poza tym każdy ma swój sposób na podróżowanie. Podobnie z tych względów preferuję noclegi w domach Malgaszy, a nie w hotelach, choć staram się płacić zbliżone kwoty. Ja osobiscie cenię sobie możliwość podejmowania decyzji o pobycie po dotarciu na dane miejsce. Zdarzyło się niejednokrotnie tak, że zamiast planowanych 2 czy 5 godzin, miejsce okazywało się tak urocze, że zostawaliśmy tydzień. Wówczas trudno jest odprawić terenówkę setki kilometrów, a potem szukac następnej, bo nie zawsze będzie taka możliwośc. Poza tym mnie osobiście nie interesuje "zaliczanie" odwiedzanego kraju, czy nawet miejsc. Jadę w ciekawe miejsce, dla siebie, a nie innych. Dzięki temu opuszczam dane miejsce, kiedy "nasycę" się nim. Jeśli jednak ktos "zalicza" określoną liczbę miejsc, a lista jest napięta, to zdecydowanie polecam terenówkę, a nawet wynajęty samolot. Wówczas ta lista moze być znaaacznie dłuższa! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.