Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Byłem w Indiach-szczerze odradzam |
autor komentarza: MissyE |
data dodania: 2015-02-04 15:17:16 |
treść: Ja nie jestem wielką globtrotterką i właśnie dlatego bardzo dziękuję za wszystkie krytyczne opinie na temat Indii – szukałam właśnie rzeczowych powodów, dlaczego nie jechać. Moja sytuacja jest taka: od kilku miesięcy mam wykupiony lot do Delhi i z powrotem na około dwutygodniowy pobyt w Indiach. Plan jest taki (kolejności nie pamiętam): Delhi-TajMahal-Bombaj-Goa południowe-Jaipur-Delhi. Wszystkie wewnątrzkrajowe podróże samolotami. Pobyty w hotelach 2-4 gwiazdek. Podróż planowana na marzec 2015. Jaki jest mój problem? Ano jestem w ciąży… W trakcie pobytu w Indiach byłby to 9-10 tydzień. Jak wiadomo, w ciąży, zwłaszcza w I trymestrze nie wolno brać żadnych leków, nie jest wskazane także używanie mocnego DEETa przeciw ewentualnym owadom. Jeżeli chodzi o biegunki to, co oczywiste, odpada przeciwdziałanie alkoholem. Dodam jeszcze, że jestem przykładem tego, że nie każdy kto jedzie do takiego kraju jak Indie jest od razu poszukiwaczem doznań duchowych czy wielkich wrażeń podróżniczych – ja na pewno nie! Miałam zamiar tam pojechać tylko i wyłącznie z powodu zaproszenia na ślub i przy okazji zrobić sobie wycieczkę krajoznawczą wg planu j.w. Razi mnie agresja tych uczestników forum, którzy uważają, że jedynym słusznym powodem wyjazdu do Indii jest „magia”, „duchowość” itp., a kto tego nie pojął ten nie ma prawa wyrazić krytycznej opinii. Ludzie! Turystyka jest nie tylko dla nawiedzonych. Ja nigdy nie byłam w Azji a teraz właśnie mam niepowtarzalną okazję i właśnie dlatego mam dylemat. Pociąga mnie chęć zobaczenia czegoś zupełnie odmiennego od Europy i „cywilizowanej” Afryki i to pomimo tego, że Bolywood nie znoszę, sari mi się nie podoba, a w restauracjach hinduskich (w Warszawie) mi zawsze śmierdzi a nie pachnie. Poważnie biorę pod uwagę wpisy hannibala 73, bynio czy miss-anjali. Nie wiem czego mogę się tam spodziewać, latając samolotami i śpiąc w lepszych hotelach ale jednak będąc w ciąży i nie chcą zaszkodzić dziecku i sobie. Ciężko zrezygnować, poradźcie. Tylko proszę niech ci co w ciąży nigdy nie byli nie piszą mi że „ciąża to nie choroba” albo żebym się poradziła lekarza. Dzięki za kulturalne odpowiedzi. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.